Behandelingen

Soorten Massages


Er zijn verschillende soorten massages mogelijk.

Ontspanningsmassage | 55 min. | 90 min.

De ontspannende lichaamsmassage is ongetwijfeld de meest gekende massage. Deze vorm van massage zorgt ervoor dat alle spanning, stress en vermoeidheid van je afglijden, het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Het lukt soms niet meer om op eigen kracht een ontspannen gevoel terug te krijgen, daarbij kan deze massage heel goed helpen.

Deze vloeiende lichaamsmassage is niet alleen gericht op het behandelen en ontspannen van spieren, maar zeker ook op het geestelijk loslaten.
Door de subtiele energie-uitwisseling raak je in een soort meditatieve flow; er komt rust in het hoofd. Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Deze massage geeft een gevoel van rust. Je hoeft echt geen pijnklachten te hebben om een massage te ontvangen. Deze massage is een fantastische doeltreffende manier om even tot rust te komen of te ontstressen: u ervaart volledige ontspanning op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau.
Bij een goed uitgevoerde ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd Je hele lichaam wordt van kop tot teen door knedende, zachte en warme handen aangepakt. De massage kan rustig en zacht of juist wat intensiever worden uitgevoerd.
Deze massage is prima geschikt voor alle leeftijden, je bent nooit te oud om te genieten van een ontspanningsmassage.
Afhankelijk van je wensen en je gemoedstoestand van het moment, wordt er gebruik gemaakt van verschillende handgrepen en massagetechnieken.
Je kunt zelf aangeven waar behoefte aan is. Veelal wordt een deelmassage toegepast waarbij de rug, nek en schouders worden behandeld.

Handig om te weten:
De massage wordt op een massagetafel gegeven waarbij (al naar gelang de gekozen tijd) de rug, nek, schouders, armen, handen, benen, voeten, en het hoofd worden behandeld. Lichaamsdelen die niet gemasseerd worden (behalve het hoofd), worden afgedekt met handdoeken. De massage wordt uitgevoerd op de blote huid. Er wordt gewerkt met massageolie, heerlijke kruiden olie en indien gewenst met verwarmde (etherische)olie.
Je kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders en hoofdhuid. Vooral bij (stress of verkeerde houding) rug- en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. (rug, schouders, nek, hoofdhuid, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde, voeten en eventueel het gezicht).

Buikmassage| 25 min.

Chi Nei Tsang betekent letterlijk “het werken met de energie van de interne organen. Chi Nei Tsang massage is een krachtige therapeutische massage voor diepgaande orgaanontgifting.

Ze verwijdert fysieke en emotionele blokkades waardoor het hele lichaam terugkeert naar een gezond en optimaal functioneren. Deze manuele benadering biedt een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in overwegend het buikgebied op een directe, diepe én zachte manier vrij maakt.

Wat betekent dit nu precies? Eenvoudig gezegd, onze kern is het zwaartekracht centrum in ons lichaam, gelegen in onze buik, in het gebied tussen de navel en het schaambeen.
Onze kern maakt zeker integraal deel uit van ons lichaam, waarbij de navel de belangrijkste speler is in ons dagelijkse spel van gezondheid en welzijn. Waarom is dit zo en hoe kunnen we ons meer bewust worden van het belang van onze buik, onze kern, in het behouden van een toestand van optimaal welzijn? Het antwoord ligt diep in de buikholte, met Chi Nei Tsang buikmassage.

Gezichtsmassage | 25 min.

Veel van onze lichamelijke klachten ontstaan door teveel gepieker en getob. Laat dat gespook in je hoofd even los terwijl je ontspant en geniet van een gezichtsmassage. Tevens wordt een deel van de nek en schouders meegenomen.

Chocolade massage | 55 min. | 90 min.

Originele massage met een mengsel van gesmolten pure chocolade.
De speciale massagebewegingen en de doordringende geur maken van deze massage een speciale wellness-beleving.

De cacao waarmee gemasseerd wordt, bevat anti-oxidanten en een aantal natuurlijke bestanddelen die een gunstig effect hebben op het gehele lichaam. Zo heeft de cacaoboter een verzachtende, voedende, hyderaterende, beschermende, antiverouderende werking.
Cacao bevat alcoloide en theobromine, die er voor zorgen dat serotonine en endorphine (gelukshormoon) in ons lichaam verhoogd wordt. Het zijn deze hormonen die voor rust zorgen en ons een goed gevoel geven.
De kalmerende ingrediënten van de cacao-ingrediënten beïnvloeden de huidsensoren. Fantastisch is het gevoel van warme chocolade die over de huid verdeeld wordt.
Een chocolade massage is een rustige massage met veel strijktechnieken. Het is dus een andere massage dan die je van mij gewend bent bij de ontspanningsmassage. Maar ook heel prettig!
Tijdens de massage wordt de achterzijde van het lichaam samen met de armen en handen behandeld.
Het chocoladearrangement houdt in dat het hele lichaam wordt behandeld samen met het gezicht. Eerst wordt de huid gescrubd met een mengsel van bruine suiker, cacaoboter, stukjes witte chocolade, amandel- en jojoba-olie om de dode cellen te verwijderen en je huid zacht te maken. Daarna wordt het gehele lichaam met een mengsel van gesmolten warme chocolade gemasseerd. Je gezicht wordt gemasseerd of krijgt een masker. Er wordt ondertussen iets lekkers gedronken en gegeten.
De chocolade massageolie wordt met warme vochtige doeken verwijderd. Het is geen plakkerige toestand en de meeste olie trekt goed in. Je verlaat schoon en fris de praktijk.

Hamam massage | 55 min. | 90 min.

Letterlijk betekent ‘hamam’: een warme plek waar water in overvloed stroomt.
De voorlopers van de hamam zijn de Romeinse en Griekse baden. De islamitische veroveraars van Egypte, Syrië en Mesopotamië waren erg gecharmeerd van het gebruik.
Voor dieptereiniging en weldadige verzorging van het lichaam brengen mannen en vrouwen iedere week een aantal uren door in het badhuis. In Nederland is er een groeiende behoefte aan een moderne hamam-cultuur, waarbij de eeuwenoude hamamtradities samensmelten met westerse technieken. Er zijn dan ook steeds meer kuuroorden waar je een hamambehandeling kunt ondergaan.

Voorafgaande aan de massage wordt een scrub uitgevoerd met Dode Zee-zout, welke veel goede mineralen bevat en zeer diep reinigt. Daarna wordt je lichaam met lange halen en zachte knedingen met zeepsop van speciale Hamam zeep gemasseerd en gesponsd. Het bruisende gevoel en de rustgevende geur laat je geest ontspannen. Het sop reinigt je poriën diep en maakt je huid zacht.
Ter afsluiting volgt een lichte massage met amandelolie.
Het Hamamarrangement bestaat uit een gehele lichaamsbehandeling. Vooraf wordt een Turkse of Marokkaanse thee gedronken samen met lokum (een Turkse delicatesse). Je krijgt ondertussen een lekker kruiden voetbad.

Na de Hamam massage heb je een heerlijk schoon gevoel, een echte aanrader!

Reikimassage | 55 min. |90 min. (combinatiebehandeling)
| 30 min. (aparte behandeling zonder massage)

Een massage kan gecombineerd worden met een Reikibehandeling.
Hoe werkt een Reikimassage?
Door een Reiki-massage verminderen energieblokkades en kan energie beter doorstromen in lichaam en geest waardoor je energiek en fit gaat voelen en geestelijk kunt ontspannen. De krachtige kosmische levensenergie voelt zeer warm, soms een beetje tintelend aan. In combinatie met een zachte massagetechniek stroomt de energie diep door in de spieren en gewrichten, waardoor die helemaal loskomen en soepel worden. Maar de energie bereikt ook de onderliggende organen Deze worden hierdoor aangezet tot optimaal functioneren. Dit voelt zeer ontspannend en vitaliserend in het hele lichaam! Door regelmatige Reikimassages blijft de levensenergie in het lichaam goed doorstromen en worden energieverstoringen voorkomen.
Reikimassages en pijnklachten.
Bij fysieke- en klachten en geestelijke spanning zijn Reiki-massages zeer effectief omdat energieblokkades worden aangepakt en de levensenergie weer kan gaan stromen in je hele lichaam en de fijnstoffelijke (geestelijke) energie lagen om je heen. Ook als er geen specifieke klachten zijn, is een Reiki- massage of behandeling zeer ontspannend en rustgevend. Na een Reikimassage voel je je fit en energiek! Soms kunnen emoties loskomen of komt vastzittende spanning vrij, wat ruimte biedt voor verandering.

Deelmassage (rug, nek en schouders) | 25 min.

Dit is een vereenvoudigde massage waarbij in een korte tijd alleen rug, nek en schouders worden behandeld.
Als je last hebt van vermoeide spieren na lichamelijke inspanning, kan een deel massage heel verlichtend zijn.
De werking
• Ontspanning van lichaam en geest
• Ontspanning van spieren en gewrichten, maakt huid glad en soepel
• Bestrijding stress, vermoeidheid en slapeloosheid
• Afvalstoffen en overtollig vocht wordt afgevoerd en zuurstof wordt aangevoerd
• Stimuleert bloedsomloop en verhoogt de weerstand
• Ondersteuning genezingsprocessen

Quantum-Touch | 55 min (eventueel gecombineerd met een massage 55 min.)

Quantum-Touch is ontwikkeld door Richard Gordon, een nieuwsgierige onderzoeker die healing voor een ieder toegankelijk wilde maken. Hij heeft er voor gezorgd dat een ieder nu zijn en haar eigen zelfgenezingskracht, de kracht van het oeroude zelfregenererende systeem, kan versterken en versnellen.

Met simpele ademhalingen en bewustwordingstechnieken kun je, zonder ingewikkelde protocollen, alles behandelen van hernia, scoliose, rugklachten tot chronische darm en maagklachten, van spierpijn tot hoge bloeddruk, van migraine en hoofdpijnklachten tot aambeien en spataderen, van eczeem tot galbulten en alle andere lichamelijke klachten. Daarnaast kun je met dezelfde technieken alle emotionele en traumatische verstoringen behandelen.

Quantum-Touch wordt ook in het algemeen Quantum Healing genoemd of Quantum Touch Healing.

 

Scholing via ‘Massage Opleidingen Lian Bart’, ( www.lianbart.nl )

en Quantum-Touch Nederland